Karlovy Vary, Selb: Před Grandhotelem Pupp se budou konat Porcelánové slavnosti

Porcelán v česko-bavorském příhraničí v roce 2017 je aktivitou, na níž se dohodli Češi a Němci v místě, které pamatuje tvrdou železnou oponu. Projekt je také poznamenám osobní zkušeností jeho autora Jaroslava Doliny, jenž spolupráci obou stran považuje za zcela zásadní pro rozvoj společného regionu, který kromě jiného významně historicky spojuje právě téma pod názvem Porcelán.

dezinfekce

Koho porcelán zajímá, může v pátek 8. září 2017 navštívit Porcelánové slavnosti, které se tradičně konají v prostorách před Grandhotelem Pupp v Karlových Varech. Ve velkém hotelovém sále se navíc uskuteční doprovodná akce s názvem Porcelán v česko-bavorském příhraničí v roce 2017. Na výstavě pojmenované Prostřené stoly bude k vidění přehlídka designu - tvarů a dekorů významných porcelánových značek.

„Kromě toho se návštěvník může setkat s tvůrčím programem pro děti, vzdělat se na semináři v salónku Bohemia či se kulturně zamyslet nad hudbou, která zazní z pódia před Grandhotelem Pupp,“ uvedl Jaroslav Dolina s tím, že pozvání k osobní účasti a komunikaci na dané téma přijali zástupci tradičních porcelánových značek z Čech a Bavorska.

Realizátorem projektu je spolek Archa Loket, který sídlí v historickém Lokti a v Nové Roli provozuje Návštěvnické centrum Thun 1794. Projekt by nebylo možné uskutečnit bez schválené podpory ze strany Euregia Egrensis, které tyto prostředky uvolnilo z programu Cíl EÚS 2014-2020 Česká republika – Svobodný stát Bavorsko, Dispoziční fond. Projektovým partnerem se stalo státní muzeum Porzellanikon, se sídlem v Selbu.


Zdroj: Poznej Sokolovsko

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy