Karlovy Vary: Se svým lupem byl vyrušen

Policisté z Obvodního oddělení Karlovy Vary – město sdělili čtyřiatřicetiletému muži z Chebska podezření ze spáchání přečinů krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody.

dezinfekce

Podezřelý muž začátkem března v dopoledních hodinách vešel do volně přístupného domu v Karlových Varech. Zde měl vykopnout dvoje dveře a vniknout do bytu ve čtvrtém nadzemním patře. Jeho pozornost upoutala různá elektronika, oblečení a finanční hotovost ve výši kolem 8 tisíc korun. Dále měl odcizit tašku přes rameno, kterou však při útěku z místa odhodil, jelikož byl při svém lupu vyrušen správcem budovy. Nalezená taška byla vrácena majiteli, kterému byla způsobená škoda ve výši kolem 26 tisíc korun. To však nebylo poslední protiprávní jednání, kterého se měl podezřelý dopustit. Obdobně si měl počínat ještě téhož dne. Ve večerních hodinách měl násilně vniknout do prostor veřejných toalet a zde z uschované pokladničky odcizit finanční hotovost ve výši kolem 2 tisíc korun. Svým jednáním na poškození cizího majetku a odcizených věcech způsobil celkovou škodu ve výši kolem 43 tisíc korun.

Pro policisty však není žádným nováčkem. Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl již v minulosti za stejné trestné činy rozsudkem Okresního soudu v Chebu odsouzen.

V případě prokázání viny hrozí podezřelému muži trest odnětí svobody až na 3 roky.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy