Karlovy Vary: Sbírka pro těžce slabozrakou Míšu

Krajská knihovna Karlovy Vary se snaží být důvěryhodným místem pro neformální poradenství a pomoci všem, kteří se díky zdravotnímu handicapu ocitnou ve svízelné životní situaci. O tom, že se jí to daří, svědčí i případ těžce slabozraké 13leté Míši z Karlovarska, jejíž rodina se na krajskou knihovnu před Vánoci obrátila s prosbou o pomoc.

dezinfekce

Míša trpí vzácnou genetickou oční chorobou, kterou nelze léčit ani operovat. Jak uvedla její maminka, stav se prudce zhoršil loni o Vánocích po těžké viróze. Vedoucí Oddělení pro handicapované Jitka Tichá pomohla Míše a její mamince s výběrem speciálních pomůcek pro nevidomé. Díky upozornění krajské knihovny otevřelo Konto Bariéry sponzorský účet pro tuto rodinu s cílem vybrat finanční prostředky na automobil, který rodina potřebuje, aby se mohla Míša snadněji dostat do školy, k lékaři či na kroužky.

Pokud chcete těžce slabozraké Míše pomoci a přispět jí na pořízení automobilu, podívejte se na stránky zde - na těchto stránkách naleznete veškeré informace o sbírce.

"Děkujeme všem za pomoc. Jsme vděčni nejen za přispění jakékoliv, i sebemenší částky, ale také za sdílení informací o konání této sbírky," uvedla projektová manažerka Krajské knihovny Karlovy Vary Michaela Kožíšková.

O tom, že Krajská knihovna Karlovy Vary nabízí řadu služeb pro zdravotně znevýhodněné uživatele jsme vás informovali zde.


Zdroj: Michaela Kožíšková, projektová manažerka Krajské knihovny Karlovy Vary

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 10.01.2018 12:00




0 +
 

Hlavní zprávy