Karlovy Vary: Řídili i přesto, že měli uložen zákaz řízení

První lednový den tohoto roku po čtvrté hodině ranní policisté z Obvodního oddělení Karlovy Vary - Rybáře zastavili na průtahu městem Karlovy Vary jednačtyřicetiletého řidiče vozidla Toyota. Lustrací však zjistili, že za volant automobilu muž usedl i přes skutečnost, že má do srpna roku 2021 uložen zákaz řízení všech motorových vozidel.

dezinfekce

Nebylo to však jediné protiprávní jednání, které policisté s mužem řešili. Při silniční kontrole se podrobil orientační dechové zkoušce, která vyšla s pozitivním výsledkem, a to s nejvyšší naměřenou hodnotou 1,25 promile alkoholu. Muž se dále podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Policisté mu za výše uvedené jednání sdělili podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu rozhodnutí a vykázání. 

První únorový den po desáté hodině ranní byl hlídkou dopravních policistů v Karlových Varech na silnici I/13 zastaven dvaatřicetiletý muž. Také on usedl za volant vozidla Volkswagen přes uložený zákaz řízení, který má do března letošního roku. Na výzvu policistů se podrobil orientační dechové zkoušce, která vyšla s negativním výsledkem. Ve stejný den o tři hodiny později měl znovu usednout za volant a tentokrát řídit osobního automobilu značky Škoda v Ostrově. I v tomto případě byl zastaven místní policejní hlídkou, která mu posléze sdělila podezření ze spáchání přečinu maření výkonu rozhodnutí a vykázání. 

V případě prokázání viny hrozí podezřelé dvojici trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 09.02.2021 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy