Karlovy Vary: První olympiáda dětí a mládeže v kraji zahájena (TV Západ)

Hry IX. zimní olympiády dětí a mládeže v Karlovarském kraji odstartovaly v neděli 19. ledna 2020 slavnostním zahajovacím ceremoniálem. Sportovní výpravy ze všech 13 krajů a hlavního města se představily v karlovarské KV Areně.

dezinfekce

Úvodním představením provázel Libor Bouček, zazpíval Mikolas Josef, který ČR reprezentoval na hudební soutěži Eurovize. V programu vystoupily taneční skupiny Mirákl a RapPresent. Do krasobruslařské show se zapojily krajské oddíly se slavnými krasobruslaři Michaelou Lucií Hanzlíkovou a Tomášem Vernerem. 

Olympiáda se musela vyrovnat s nedostatkem sněhu, kvůli kterému se přesouvaly některé sportovní disciplíny. Z her bude vysílat stanice ČT sport v rozsahu až 8 hodin denně. Do sportovních areálů, na ceremoniály i do Olympijského domu zve Karlovarský kraj všechny fanoušky, kteří společně s maskotem – veverkou Čiperkou - mohou dovést sportovce k těm nejlepším výkonům. 

Bojovat o medaile se bude v 12 sportech - Alpské lyžování, běžecké lyžování, biatlon a snowboard se představí v Krušných horách, v německé Skiareně Fichtelberg. 

Hokejisté se utkají v karlovarské KV Areně a na Zimním stadionu v Chebu, krasobruslařům bude patřit Zimní stadion v Ostrově, rychlobruslařům Zimní stadion v Sokolově. 

Olympijské boje budou také absolvovat šachisté, a to v hotelu Thermal v Karlových Varech, kde soutěží i hráči na elektronické klávesové nástroje. Karate zase najde zázemí v Městské sportovní hale v Mariánských Lázních. 

Aktuální informace můžete sledovat na webu odm.olympic.cz/2020, výsledky přinese také mobilní aplikace.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy