Karlovy Vary: Průjezd Dalovickou ulicí již nebudou brzdit zaparkovaná auta

Každodenní komplikace řidičů při průjezdu Dalovickou ulicí v Karlových Varech končí. Desítky zaparkovaných automobilů již nebudou stát na silnici, ale na novém parkovišti, které město nechalo vybudovat za více než dva miliony korun.

dezinfekce

Dokončili jsme opravu mostu na Patě a silnice I/64 je plně průjezdná

Dnes ráno jsme pustili do plného provozu úsek silnice I/64 mezi Aší a Hazlovem, kde jsme dokončili opravu mostu (ev. č. 64-006) na Patě. Příští týden začneme odstraňovat provizorní přeložku a místo uvedeme do původního stavu.

V únoru zde probíhaly přípravné práce, jako bylo kácení dřevin a vybudování provizorní přeložky, na níž byl převeden obousměrný provoz se sníženou rychlostí. Následně jsme původní zdemolovali a postavili nový. Zhotovitelem rekonstrukce v hodnotě 12,14 mil. Kč bez DPH je společnost ALGON, a.s.„Dalovická ulice je velmi frekventovaná a parkující vozidla bránila v plynulém průjezdu. Proto jsme hledali cestu, jak složitou dopravní situaci vyřešit. Nabízela se možnost využít sousední travnatou plochu, která se do budoucna vzhledem k poloze v těsném sousedství průtahu nedá k ničemu smysluplnému využít,“ vysvětluje náměstek karlovarské primátorky Tomáš Trtek (ANO).

Nové parkoviště, které bude primárně sloužit obyvatelům žijícím v Dalovické ulici, má kapacitu 41 míst včetně dvou vyhrazených stání pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace.

„Na parkovišti, které je napojeno na Dalovickou ulici, je obousměrná komunikace, a součástí stavby je i přístupový chodníček a veřejné osvětlení. Parkovací stání jsou provedena ze zatravňovací dlažby, chodník pak z dlažby betonové,“ uvedl vedoucí odboru rozvoje a investic Magistrátu města Karlovy Vary Daniel Riedl.

Nové parkoviště se řidičům otevře dnes odpoledne. Ihned poté by měla být všechna vozidla stojící v Dalovické ulici přeparkována a policie začne striktně kontrolovat dodržování zákazu stání.

„Máme ve městě vytipováno ještě několik dalších problematických míst, kde zvažujeme podobný postup. Jednou z nich je například Husova ulice ve Staré Roli,“ uzavřel náměstek primátorky.

Zdroj: Magistrát města Karlovy Vary


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy