Karlovy Vary: Propagace letecké linky do Düsseldorfu je špatná, tvrdí kraj (TV Západ)

Na konci března spuštěné letecké spojení Karlovy Vary – Düsseldorf se potýká s nezájmem cestujících. Jsou zrušené čtyři lety a Karlovarský kraj si stěžuje na malou publicitu.

dezinfekce

„Jsem přesvědčena, že pokud se linka domlouvala minulý rok v letních měsících, tak souběžně se měla linka dostatečně různými marketingovými aktivitami propagovat,“ uvedla hejtmanka kraje Jana Vildumetzová.

V hlavním městě regionu Severní Porýní - Vestfálsko není zatím velká zkušenost s létáním k nám a navíc je v šesti set tisícovém městě obrovská konkurence letů do atraktivních lokalit do celého světa. Zatím se tak prodalo jen 300 letenek.

„My jako letiště budeme pracovat s leteckou společností na určitých dalších možnostech. Máme nějaké představy, jakým způsobem oslovit třeba touroperátory v Německu, aby ten produkt nabízeli. Nicméně konečné rozhodnutí o tom, zda ten klient k nám vůbec přijede nebo přiletí, je zejména tedy dána atraktivitou regionu a jeho nabídky,“ vysvětlil pohled letiště jeho mluvčí Radek Zábranský.

Letiště samo je podle mluvčího subjektem dopravní infrastruktury podobně jako nádraží. Propagaci má zajistit spolek založený městem a krajskou destinační agenturou. Ten linku podpořil 5 miliony na rozjezd.

„Myslím si, že chyba je v bývalém vedení, kteří domluvili tuto linku Düsseldorf - Karlovy Vary, ale nedostatečně se věnovali propagaci této linky. Karlovarský kraj minulý rok založil destinační agenturu, která byla právě zřízena za účelem propagace Karlovarského kraje. Tato destinační agentura měla za úkol tuto linku propagovat,“ myslí si hejtmanka.

„Karlovarské infocentrum začalo včas, hned zpočátku podzimu minulého roku. Destinační agentura nemohla. Nové vedení kraje dlouho přešlapovalo na místě a neuvolnilo financování na marketing té linky. Opravdu nemohu souhlasit s konstatováním paní hejtmanky, že za to může destinační agentura, když nezačala s marketingem včas. Ona neměla jak, protože neměla disponibilní prostředky na propagaci té linky. A samozřejmě dělat soudy nad zavedenou linkou měsíc poté, co byla spuštěna, je velmi předčasné. My víme, že k zavedení linky je třeba minimálně několik měsíců a teprve poté hodnotit ta první čísla. Víme také, že na náš web je 180% nárůst přístupu právě z oblasti Düsseldorfu. Já bych opravdu počkal do konce prvního pololetí a pak dělal první soudy,“ uvedl primátor Karlových Varů Petr Kulhánek.

Nejlevnější jednosměrná letenka vyjde na 49 EURO, v českých korunách na 1325.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy