Karlovy Vary: Přípravy vestavby pro Císařské lázně pokračují (TV Západ)

Karlovarský kraj získal souhlas Rady města Karlovy Vary, aby mohl využít projektovou dokumentaci vestavby koncertního sálu pro Císařské lázně od architekta Hájka. Kraj nyní připravuje zakázku na její realizaci.

dezinfekce

"Formou "Design & Build," což znamená sloučené projektování a celá realizace tak, aby projekt vestavba koncertního sálu mohla být vyrobena počátkem nového roku. Na jaře, až bude sejmuta původní střecha z Císařských lázní, mohla být vestavba umístěna do atria. Takže takto je dohoda nastavena a tak to běží," vysvětlil hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Řeší se také financování celé stavby, na které se kromě státu podílí právě Karlovarský kraj a město Karlovy Vary. 

"My se bavíme o úpravě memoranda, protože jsme došli ve shodě s městem k závěru, že v momentě, kdy Kraj umisťuje do svého objektu koncertní sál a rád by čerpal externí dotační peníze z ITI, tak by bylo vhodné, aby tím nositelem a žadatelem projektu byl Karlovarský kraj. V tomto se odvíjí dohoda s městem. Samozřejmě jejich závazek na příspěvek celkové rekonstrukce i na vestavbu koncertního sálu, zůstává beze změny. Otázka bude jeho výše, protože ve finále koncertní sál je o něco lacinější než se předpokládalo. Celý koncertní sál je koncipován jako mobiliář, jako konstrukce, která bude vyrobena po nějakých dílech a jako taková vsazena do atria a tam zkompletována. To je, proč potřebujeme, abychom do Císařských lázní, do atria měli otevřený prostor. Krásně nám to časově páruje právě se sejmutím původní střechy předtím než tam vznikne nová," uvedl Kulhánek. 

Původní odhady hovořily o zhruba 100 milionech korun, nyní se operuje s částkou 60 milionů. Projekt kraj převezme od města kvůli dotaci, kterou může získat jen majitel objektu. Návrh vestavby počítá s využitím prostoru opravené a restaurované dvorany jako sálu pro Karlovarský symfonický orchestr. Historické části budovy nebudou novou vloženou vestavbou dotčeny. V Císařských lázních probíhá rekonstrukce za více než 850 milionů korun, která by měla skončit v polovině roku 2023. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy