Karlovy Vary: Při krádeži alkoholu byl přistižen majitelem

Karlovarští kriminalisté rozšířili trestní stíhání sedmačtyřicetiletého muže, kterého dále obvinili ze spáchání zločinu krádeže spáchaného ve stádiu pokusu a přečinu porušování domovní svobody.

dezinfekce

O jeho předchozím protiprávním jednání jsme Vás informovali zde.

I přesto se měl obviněný muž dopustit další krádeže o pět dní později. I v tomto případě však nebyl úspěšný. V dopoledních hodinách měl nejprve neoprávněně vstoupit na pozemek rodinného domu v Karlových Varech, kde měl následně vniknout do garáže a posléze i do rodinného domu. Odcizit měl několik lahví alkoholu a při svém jednání poškodit například dveře od lednice nebo rozbít lampu. Krátce poté byl ale při svém lupu přistižen majitelem, který na místo přivolal policejní hlídku. Ta ho na místě zadržela a eskortovala na oddělení k provedení dalších procesních úkonů.

Policejní komisař následně podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Ten jej akceptoval a soudce Okresního soudu v Chebu ho poslal do vazební věznice.

Nyní mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se tohoto jednání dopustil v době, kdy byl Usnesením Vlády České republiky vyhlášen nouzový stav pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu COVID – 19 a čin byl tedy spáchán za stavu jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy