Karlovy Vary: Pozvánka na zahájení výstavy Přesahy

V Interaktivní galerii Becherova vila v Karlových Varech bude zahájena nová výstava s názvem Přesahy. Autorkou děl je Lenka Sárová Malíská. Karlovarská umělkyně je absolventkou Fakulty umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, kde studovala v ateliéru keramiky a porcelánu u prof. Jarkovského.

dezinfekce

Její tvorba není v regionu neznámou. Lenka Sárová Malíská je autorkou podoby medailí pro olympiádu dětí  a mládeže, jež se uskutečnila v Karlovarském kraji v roce 2020, ale její jméno je spojené například také se soutěží pro děti „Kolonádní pohárek.“

Autorka se zcela přirozeně a bez zábran pohybuje mezi malbou, volnou porcelánovou tvorbou i designem sériově vytvářeného porcelánu. Ve všech designerských oblastech je autorčina invence spojena s takřka metodickou zaujatostí. Umělkyně hledá a testuje původní nápad ve vztahu k účelnosti, k materiálu, technologickému procesu. V obrazech reflektuje obecnější vztahy - světla, barevné škály, kompozice a rukopisu. V těchto relacích se vynořují a někdy zase zanikají původní inspirační znaky z přírody, neboť malířka sleduje podstatné elementy vytvářející výslednou obrazovou strukturu.

Výstava „Přesahy“ představuje obě oblasti činnosti umělkyně s mírným důrazem na volnou tvorbu. Vernisáž výstavy se uskuteční ve čtvrtek 9. 9. 2021 v 17 hodin v prostorech galerie Becherova vila.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy