Karlovy Vary: Policisté objasnili krádež šperků za 5 milionů

Karlovarští kriminalisté objasnili případ krádeže zlatých šperků, ke které došlo před necelými dvěma lety. Na konci listopadu roku 2016 v brzkých ranních hodinách přibližně kolem půl šesté, došlo v lázeňské části města Karlovy Vary k vloupání do zlatnictví.

dezinfekce

Dva pachatelé rozbili skleněnou výplň dveří a vnikli dovnitř. Odtud odcizili více jak sedm desítek zlatých šperků jako např. prsteny, přívěsky a náhrdelníky a dále kolem šedesáti párů zlatých náušnic. Celá krádež proběhla velmi rychle. Když na místo přijela bezpečnostní agentura a policisté, byli pachatelé pryč. Škoda na odcizeném zboží byla téměř 5 milionů korun.

Kriminalisté začali celý případ krádeže prověřovat. Podařilo se jim zjistit, kdo je jedním z pachatelů. Po shromáždění dostatečných důkazů byl po příjezdu do České republiky zadržen 36letý cizinec. Kriminalisté proti němu zahájili trestní stíhání a cizince obvinili ze spáchání zločinu krádeže. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného cizince do vazby. Ten jej akceptoval, a tak během dnešního dne bude soudce rozhodovat, zda 36letého muže pošle do vazební věznice. Za způsobenou značnou škodu mu tak v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let.

nprap. Bc. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy