Karlovy Vary: Policisté jsou na filmový týden připraveni

V sobotu dne 21. srpna 2021 se po roční odmlce vrací do Karlových Varů tradiční Mezinárodní filmový festival, který v letošním roce slaví 55 let od jeho vzniku. Tento festival je největším filmovým festivalem v České republice a nejprestižnějším filmovým festivalem ve střední a východní Evropě. Na tento filmový týden se každoročně těší tisíce návštěvníků, kteří se do lázeňského města sjíždějí ze všech koutů světa.

dezinfekce

Policisté Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje jsou již připraveni a jako vždy bude na tento týden posílen výkon služby jak uniformovaných policistů, tak i policistů v civilu. Dohlížet na bezpečnost budou také policisté s dlouhými zbraněmi, které mohou návštěvníci festivalu potkávat v centru lázeňského města. Na zahájení i ukončení filmového festivalu bude použita antidronová ochrana.

„Již delší dobu jsme s organizátory Mezinárodního filmového festivalu v kontaktu a společnými silami připravujeme bezpečnostní a organizační opatření, aby celý festival mohli návštěvníci prožít především v klidu a bezpečí,“ uvedl plk. Mgr. Michal Šavrňa, ředitel Územního odboru Karlovy Vary.

Jako v předchozích ročnících festivalu mohou návštěvníci po celou dobu jeho konání využívat služby Mobilního komunikačního a informačního centra. To je k dispozici od soboty dne 21. srpna 2021 do následující soboty dne 28. srpna 2021, a to každý den od 10 do 19 hodin. Sloužit v něm bude společná hlídka policistů a Městských strážníků, kteří jsou připraveni pomoci návštěvníkům např. s orientací ve městě, nebo poradit, kde najít bankomat, autobusové nádraží, hotel apod. Minimálně jeden z policistů je vždy jazykově vybaven a s cizinci se domluví např. německy, anglicky, rusky a dokonce i španělsky. Opomenuti nejsou ani řidiči motorových vozidel, neboť ti se mohou přijít otestovat, zda nejsou pod vlivem alkoholu. I když v předpovědi počasí prozatím nejsou hlášeny během festivalu horké tropické dny, přesto policisté myslí i na čtyřnohé návštěvníky, pro které mají vždy připravenou čerstvou vodu. Toto mobilní centrum začíná každý den na ulici T. G. Masaryka u Spořitelny, po obědě se přesouvá před hotel Thermal a odpoledne jej můžete zastihnout na Divadelním náměstí poblíž Vřídla.

"Věříme, že i letos proběhne filmový festival bez větších potíží a že všichni návštěvníci si tuto velkou událost užijí v poklidu," uvedla kpt. Bc. Zuzana Týřová.


Zdroj: Policie ČR


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy