Karlovy Vary: S odcizeným bagrem zapadl v podmáčeném terénu

Šestatřicetiletý muž z jedné menší obce na Karlovarsku měl v první polovině března letošního roku odcizit ze zahrady u rodinného domu v Karlových Varech zaparkované vozidlo značky Škoda, jehož majitel v únoru zemřel. Následně měl odcizené vozidlo používat několik dní pro svou potřebu. Měl s ním jet například z Karlových Varů do Chomutova a zpět.

dezinfekce

Nakonec měl automobilem odjet k Děčínu, kde ho prodal neznámému muži. Šestatřicetiletý muž řídil osobní automobil i přesto, že má od roku 2016 až do roku 2022 platný zákaz řízení všech motorových vozidel.

Ve druhé polovině května letošního roku měl univerzálním klíčem od pracovních strojů odcizit v Karlových Varech zaparkovaný bagr. Bagrem měl přejet přes pole do nedalekého lesa, ovšem poté s ním zapadl v podmáčeném terénu. Muž měl tedy vystoupit a bagr v místě zanechat.

V polovině října měl využít toho, že pracoval jako automechanik v dílně v Karlových Varech. Měl si bez svolení půjčit osobní automobil, který majitel nechal v dílně k opravě. S vozidlem měl jezdit po Karlových Varech a okolí. U jednoho z obchodních domů si ho všimla přítelkyně majitele vozidla, která vlastníka o tom okamžitě vyrozuměla. Po chvíli šestatřicetiletému muži zavolal majitel autoservisu s tím, aby ihned s vozidlem přijel. Ten tak učinil.

Tímto svým jednáním způsobil šestatřicetiletý muž škodu přibližně 300 tisíc korun.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestatřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zločinu krádeže a přečinů neoprávněného užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

V případě prokázání viny hrozí šestatřicetiletému muži za způsobenou značnou škodu trest odnětí svobody až na osm let.

nprap. Jakub Kopřiva

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 03.11.2021 13:30




0 +
 

Hlavní zprávy