Karlovy Vary: Pod vlivem alkoholu způsobil dopravní nehodu

V sobotu dne 12. června 2021 v pozdních odpoledních hodinách měl za volant automobilu Mercedes usednout posilněn alkoholem sedmapadesátiletý muž. V Karlových Varech v ulici Chodovská měl před kruhovým objezdem přejet do protisměru a narazit zde do právě projíždějícího vozidla tovární značky Škoda.

dezinfekce

Po příjezdu policejní hlídky se oba dva řidiči podrobili orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, kdy u řidiče Mercedesu vyšla s pozitivním výsledkem. Nejvyšší naměřená hodnota ukázala 1,13 promile alkoholu. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Poté byl řidič po řádném poučení hlídkou vyzván k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu, kterému se dobrovolně podrobil. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění a způsobená celková škoda byla odhadnuta na téměř 150 tisíc korun.

Policisté sedmapadesátiletému muži sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
02.07.2021 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy