Karlovy Vary: Pod vlivem alkoholu a drog způsobil nehodu

Policisté z karlovarského dopravního inspektorátu sdělili podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání třiatřicetiletému muži z Karlových Varů.

dezinfekce

Ten měl v pátek 4. února letošního roku řídit v nočních hodinách osobní automobil značky Audi. V Karlových Varech měl s vozidlem přejet do protisměru a následně narazit do stromu. Po příjezdu policisté zjistili, že na automobilu nejsou umístěny registrační značky. Lustrací následně zjistili, že třiatřicetiletý řidič navíc není vlastníkem řidičského oprávnění a má platný zákaz řízení všech motorových vozidel až do konce tohoto roku. Poté se muž podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,21 promile. Následně se podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který vyšel taktéž s pozitivním výsledkem, a to na látku amfetamin.

Z těchto důvodů byla muži zakázána další jízda a byl převezen k lékařskému ošetření spojeného s odběrem biologického materiálu.

Při této dopravní nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění.

Škoda byla předběžně odhadnuta na částku téměř 60 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí třiatřicetiletému muži trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy