Karlovy Vary: Okradli 83letou seniorku

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 36 a 43 let, které obvinili ze spáchání přečinu krádeže. Mladší z dvojice obviněných si měl v červnu letošního roku obstarat klíč od skladu v Karlových Varech. Následně měl do skladu pravidelně chodit a postupně z něj odcizit několik věcí, jako například plechovky s energetickým nápojem či prací prášky.

dezinfekce

Ve druhé polovině června s ním měl jít do skladu v nočních hodinách ve čtyřech případech také třiačtyřicetiletý muž. Společně měli odcizit téměř dvě stě plechovek s energetickým nápojem, přibližně 130 kusů pracího prášku a několik lahví s pivem.

To ale nebylo z jejich strany vše. Na konci června měla dvojice na autobusové zastávce v Karlových Varech pomáhat vystoupit z autobusu třiaosmdesátileté ženě pohybující se pomocí chodítka. Přitom měl šestatřicetiletý muž náhle uchopit kabelku, kterou měla seniorka volně zavěšenou na chodítku, a poté dvojice z místa i s kabelkou utekla. V té měla mít žena osobní doklady, lístky na oběd, mobilní telefon i finanční hotovost.

Tímto svým jednáním měla dvojice způsobit celkovou škodu téměř 5 tisíc korun.

Policisté se případy intenzivně zabývali a ve čtvrtek 1. července letošního roku dvojici mužů zadrželi.

Šestatřicetiletý muž byl poté na základě příkazu okresního státního zástupce propuštěn ze zadržení. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného třiačtyřicetiletého muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí mladšímu z dvojice obviněných trest odnětí svobody až na dva roky. Třiačtyřicetiletému muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na roky tři, neboť se krádeže dopustil opakovaně.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 08.07.2021 13:30




0 +
 

Hlavní zprávy