Karlovy Vary: Odcizené vozidlo daleko neodtáhl

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiačtyřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zločinu krádeže a přečinů poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

dezinfekce

Koncem března tohoto roku měl obviněný muž v dopoledních hodinách nejprve vniknout do automobilu značky Audi, které bylo zaparkované v Karlových Varech na místním parkovišti. Za účelem získání náhradních dílů ho měl však z místa odtáhnout za pomocí dalšího vozidla. Za volant si měl navíc usednout i přes skutečnost, že mu byl Okresním soudem v Karlových Varech uložen zákaz řízení všech motorových vozidel. Vozidlo měl ale odtáhnout do ulice, kde si ho všiml známý majitelky kradeného vozidla. Ten na místo přivolal policisty, kteří obviněného muže na místě zadrželi. Svým jednáním měl navíc poničit zařízení automobilu a tím způsobit škodu za bezmála 22 tisíc korun.

Nyní mu za uvedené jednání v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se tohoto jednání dopustil v době, kdy byl Usnesením Vlády České republiky vyhlášen nouzový stav pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu COVID – 19 a čin byl tedy spáchán za stavu jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 22.12.2020 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy