Karlovy Vary: Napadl a vydíral pracovníka ostrahy

Koncem října po čtvrté hodině odpolední navštívil devětačtyřicetiletý muž jednu prodejnu s drogistickým zbožím v Karlových Varech. Z regálů si měl pod svůj oděv ukrýt vystavené zboží a následně odejít bez jeho zaplacení. Jeho jednání však neuniklo místní obsluze.

dezinfekce

Pracovník ostrahy ho za prodejnou zastavil a vyzval, aby setrval na místě do příjezdu policejní hlídky. Na tuto výzvu však zareagoval fyzickým útokem. Ostrahu měl nejprve udeřit pěstí do obličeje a chytit pod krkem. Navíc měl křičet, že pokud jej nepustí, vytáhne nůž a ublíží mu. Pak ho taky měl několikrát udeřit mobilním telefonem. Napadenému pracovníkovi se agresora podařilo zadržet a posléze předat přivolaným policistům, kteří ho následně eskortovali na místní policejní služebnu k provedení dalších procesních úkonů. 

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání a muže obvinili ze spáchání zločinu krádeže a přečinu vydírání.

V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se jednání dopustil v době, kdy byl Usnesením Vlády České republiky vyhlášen nouzový stav pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu COVID – 19 a čin byl tedy spáchán za stavu jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 25.11.2020 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy