Karlovy Vary: Nález 11 ručních granátů a 20 kilogramů pistolové a puškové munice

Policisté po příjezdu místo nálezu zajistili. Na místo byli také přes operačního důstojníka povoláni pyrotechnici z Expozitury Teplice.

dezinfekce

V pondělí dne 17. července 2017 krátce po šesté hodině večer přijali policisté na linku 158 oznámení od 81letého muže, že při čištění okapů a odpadů v Karlových Varech v ulici Sládkova nalezl předmět připomínající starou munici. Oznamovatel byl poučen, aby s municí nemanipuloval a vyčkal na příjezd policejní hlídky.

Policisté po příjezdu místo nálezu zajistili. Na místo byli také přes operačního důstojníka povoláni pyrotechnici z Expozitury Teplice. Ti společně z kanálu vytáhli 11 kusů ručních granátů bez zápalníků a 10 kilogramů malorážkové munice. Poté byla v pozdních večerních hodinách práce přerušena. Zajištěnou munici si převzali pyrotechnici a převezli k dalšímu opatření.

V kanále zůstali ještě náboje. Policejní hlídka místo střežila až do ranních hodin, kdy se v práci začalo pokračovat. V ranních hodinách bylo nalezeno ještě dalších 10 kilogramů pistolové a puškové munice, kterou si pyrotechnik taktéž odvezl.

Několik preventivních rad ohledně nálezu munice naleznete na stránkách zde.

nprap. Kateřina Krejčí

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy