Karlovy Vary: Na Mlýnské kolonádě proběhne akce ZUŠ open

Malí umělci budou na ZUŠ Open rozdávat radost z umění po celé republice. Celostátní happening základních uměleckých škol ZUŠ Open se uskuteční dne 24. května a nabídne na 1000 akcí po celé republice.

dezinfekce

ZUŠ Open láká na koncerty od klasiky přes jazz až po lidovou hudbu, na taneční, divadelní vystoupení, výtvarné spektákly a výstavy či pouliční představení a průvody, ve kterých mají hlavní roli děti ze základních uměleckých škol. Vstup na několik set akcí, které připravilo na 400 škol, je zdarma a nabízí zažít umění s dětmi v ulicích či na náměstích, nebo v kostelech, zámcích, muzeích či galeriích. Uměním díky dětem v tento den ožijí ale i nádraží, nákupní centra nebo kavárny. Radost budou rozdávat děti i na místech, kde jejich smích či zpěv není častý. Žáci ZUŠ se tak vydají například do nemocnic či domovů pro seniory. Počtem účinkujících i velikostí publika lze považovat ZUŠ Open za největší kulturní akci v České republice.

Celostátní happening ZUŠ Open pořádá Nadační fond Magdaleny Kožené. 

V Karlovarském kraji bude ZUŠ Open probíhat v Karlových Varech, v Lokti a v Horním Slavkově.

Karlovy Vary:
Hlavní pořadatel: Karlovarský symfonický orchestr, Zapojené školy: ZUŠ Ostrov, ZUŠ J. Labitzského, Bečov nad Teplou
ZUŠ open na Mlýnské kolonádě
Mimořádný projekt v rámci celostátního happeningu základních uměleckých škol ve veřejném prostoru připravil na 24. 5. 2018 Karlovarský symfonický orchestr. Akce bude probíhat pod názvem „ZUŠ open na Mlýnské kolonádě“ od 15.00 do 18.00 hodin. Centrem dění bude největší karlovarská kolonáda – domovská letní scéna KSO - ve které se představí hudební a taneční soubory, prezentovat se budou také výtvarné obory některých škol. 
Čas a místo konání: 24.5., 15:00 – 18:00 hod., Mlýnská kolonáda, Mlýnské nábřeží, Karlovy Vary

Loket:

Pořádající škola: ZUŠ Horní Slavkov
ZUŠ Open - Loket
Přijďte na městské hradby u loketského mostu: čeká na vás výstava „Namaluj báseň,“ pouliční festival a tvořivé dílny Všechny barvy duhy, koncert pěveckého sboru, vystoupení tanečního oboru „Jak roztančit barvy,“ výtvarné divadlo Daniely Fischerové „Duhové pohádky“.
Čas a místo konání: 24.5., 16:30 – 19:00 hod., Městské hradby u loketského mostu.

Den vyvrcholí společným vystoupením hráčů Karlovarského symfonického orchestru a žáků uměleckých škol Karlovarského kraje. V rámci koncertu chce škola představit a ocenit osobnosti jednotlivých ZUŠ KK. Tedy osoby, bez kterých si činnost jednotlivé školy nedokáží představit a které jim pomáhají v činnosti.
Čas a místo konání: 24.5., 19:00 – 21:00 hod., Městská knihovna, Tomáše Garrigue Masaryka, Loket

Horní Slavkov:

Pořádající škola: ZUŠ Horní Slavkov
ZUŠ Open - Horní Slavkov
Happening uměleckých škol ČR - dvůr Pluhova domu a muzeum města Horní Slavkov: výstava výtvarného oboru, vystoupení tanečního oboru a orchestru ZUŠ Band či „Živé obrazy“ – komentované herecké prohlídky města Horní Slavkov s Petrem Baťkem. Nebude chybět ani občerstvení v „Hladomorně“.
Čas a místo konání: 24.5., 15:00 – 21:00 hod., dvůr Pluhova domu a muzeum města, Pluhova ulice 497, Horní Slavkov

O tom, že celé Česko rozehraje dětská tvořivost díky happeningu základních uměleckých škol ZUŠ Open 2018 jsme vás již informovali zde.


Zdroj: Ing. Anna Vašátková



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy