Karlovy Vary: Modernizaci urgentního příjmu chce Kraj zahájit letos (TV Západ)

Generel rozvoje Karlovarské krajské nemocnice se dostává do další fáze. Po demolici pavilonu K, kdy na místě vzniklo parkoviště a pavilonu M, dále opravách pavilonu L, kde je nově například transfúzní stanice, se chystá demolice a výstavba nového pavilonu G.

dezinfekce

„Je to stavba první části pavilonu G, který jednak bude sloužit urgentnímu příjmu, to znamená rozšíření toho stávajícího, a zároveň to bude i objekt, který tou další částí G2 a G3 bude domovem Komplexního onkologického centra. My jsme nyní schválili finanční krytí ve výši 550 milionů korun právě na tu část, která se týká urgentního příjmu, ale už vlastně i zárodku toho Komplexního onkologického centra. Ty další části budou následovat v následujících letech,“ popsal hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Financování projektu je plánováno ze 103. výzvy Integrovaného regionálního operačního programu – specifický cíl 4.3  - Vznik a modernizace sítě urgentních příjmů - jejíž vyhlášení se předpokládá v červnu 2024.

„Tato část bude letos vypsána veřejná zakázka, realizace od příštího roku. Myslím si, že je tam 2025/2026 realizace a paralelně s tím příprava těch dalších částí tak, abychom postupně, ideálně v roce 2025 a 2026, navázali tou částí G2, G3 ke Komplexnímu onkologickém centru, což by nám dávalo nějaký časový plán v roce 2027 mít stavebně hotovo,“ dodal Kulhánek. 

Po demolici pavilonu G vznikne na jeho místě zcela nová budova, kde je plánováno onkologické centrum, lůžkové fondy pro kardiologii, interní oddělení, traumatologie, gynekologie a také o významnou část rozšířený gastroenterologický úsek.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy