Karlovy Vary: Mladý muž chtěl skočit z mostu. Zachránili ho dopravní policisté

O tom, že práce policisty je nepředvídatelná a vše se může změnit z minuty na minutu, se v pondělí 26. října letošního roku přesvědčili nstržm. František Janáček a pprap. Lukáš Smrž. Policisté z Dopravního inspektorátu Karlovy Vary v dopoledních hodinách prováděli v lázeňském městě dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu, ovšem zničehonic byli operačním důstojníkem vysláni jako jedna z několika hlídek k Chebskému mostu, ze kterého chtěl skočit třiatřicetiletý muž.

dezinfekce

Po příjezdu k mostu si policisté všimli muže, který odpovídal popisu a okamžitě začali situaci řešit.

„V tu dobu už byl opřený o zábradlí. Koukal do země a příliš nevnímal, co se kolem něj děje. My jsme se samozřejmě k němu přiblížili a snažili s ním navázat kontakt,“ uvedl nstržm František Janáček, který k policii nastoupil 1. listopadu minulého roku a teprve před třemi měsíci dokončil kurz Základní odborné přípravy.

„Po chvíli s námi začal mluvit. Řekl nám, že chtěl skočit, protože má osobní problémy a neví, jak je vyřešit. Vypadal a mluvil odhodlaně, takže jsme byli stále opatrní a ve střehu, kdyby se o to nakonec ještě pokusil,“ pokračoval.

Po chvíli se policistům podařilo muže přesvědčit.

„Samozřejmě jsme mu opakovali, že vše má řešení a vše se dá zvládnout. Mluvili jsme s ním přibližně třicet minut a nakonec se nám ho podařilo přesvědčit,“ dodal nstržm. František Janáček.

„Poté si ho převzali záchranáři a ti ho převezli na vyšetření. Jsme rádi, že to celé takhle dopadlo a nic se mu nestalo,“ doplnil pprap. Lukáš Smrž.

Pro nstržm. Františka Janáčka se jednalo o první podobnou zkušenost.

„Příliš dlouho nesloužím, takže jsem se s ničím podobným zatím ještě nesetkal. A musím uznat, že v tu chvíli je to opravdu psychicky velmi náročné. Když nám vyprávěl, co ho konkrétně trápí, tak jsem se snažil mu poradit a pomoc, jak problémy vyřešit, protože vzít si život opravdu není řešení. Nic cennějšího nemáme a já jsem rád, že se nám to podařilo a muž si svůj úmysl rozmyslel. Věřím, že své problémy vyřeší a do podobné životní situace se již nedostane,“ uzavřel nstržm. František Janáček.

Dvojice dopravních policistů se tedy přidala k řadě svých kolegů, kterým se podařilo zachránit lidský život.

„I v tomto případě se ukázalo, že máme ve svých řadách skutečné profesionály. I přesto, že kolegové neslouží u policie příliš dlouho, tak dokázali tuto náročnou a velmi stresující situaci vyřešit nejlépe, jak mohli. Děkuji jim za to,“ uvedl plk. Mgr. Petr Macháček, ředitel Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 29.10.2020 21:10




0 +
 

Hlavní zprávy