Karlovy Vary: Mladí návrháři předvedli svůj talent

Zajímavou podívanou přináší pohled na rané výtvory studentů oděvního designu Střední uměleckoprůmyslové školy keramické a sklářské Karlovy Vary , p.o., které jsou od června součástí výstavy v pavilonu akutní medicíny Karlovarské krajské nemocnice, a.s.. Výstava pod názvem „Šaty dělají člověka“ znázorňuje modely ročníkových prací studentů školy, která je nositelem tradice v Karlovarském kraji již od roku 1922.

dezinfekce

Tato škola má, kromě zmíněného oboru oděvního designu, také studenty oboru aplikované chemie, ekologie, fotografie, designu keramiky a porcelánu, grafického designu či designu skla.  

„S karlovarskou uměleckoprůmyslovou školou a jejím vedením skvěle spolupracujeme již řadu let,“ sdělil generální ředitel Karlovarské krajské nemocnice MUDr. Josef März.

„Tato výstava prací studentů není první a předpokládám ani poslední, kterou zde máme. Naším cílem je touto cestou zpříjemnit nemocniční prostředí nejen pro naše pacienty, ale i návštěvníky, “ dodal ředitel.

Výstava v nemocnici zaplnila po pandemii prázdné výstavní plochy a rozjasnila tak nejfrekventovanější prostor v nemocnici, kudy denně projdou stovky pacientů a návštěvníků nemocnice.  

„Jsme rádi, že jsme mohli po náročné době pandemie představit veřejnosti práci našich studentů. Přestože velkou část školního roku strávili mimo školní budovu, dokázali se s novou náročnou situací vypořádat opravdu se ctí a jejich práce jsou velmi zdařilé,“ doplnila ředitelka školy Ing. Bc. Markéta Šlechtová, MPA.   

Výstavu lze shlédnout do konce srpna.

Více viz zde.



Zdroj: fb KKN, a.s.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy