Karlovy Vary: Město v dubnu přistaví velkoobjemové kontejnery

Nepotřebných věcí větších rozměrů se můžete pohodlně zbavit v průběhu čtyř dubnových sobot. Velkoobjemové kontejnery vám ušetří cestu na sběrný dvůr a místo v popelnici.

dezinfekce

„Smyslem akce je eliminace vzniku černých skládek, kam spadá i odložení nepotřebných věcí ke kontejnerům na komunální nebo tříděný odpad. Postavit vyřazené židle k popelnici s tím, že se možná ještě někomu budou hodit, není správné řešení,“ apeluje radní pro dopravu a životní prostředí Martin Dušek.

„Snažíme se obyvatelům města nakládání s odpadem maximálně usnadnit a tím jim i ušetřit náklady za svoz směsného komunálního odpadu. Platba za něj je totiž v Karlových Varech odvislá od velikosti nádoby a četnosti svozu. Není tedy stanovena na osobu. Vedle husté sítě kontejnerů na separaci plastů, papíru a skla v příštích týdnech výrazně navýšíme počet nádob na drobný kovový odpad, v dubnu zahájíme sezónu svozu bioodpadu. Obyvatelé města mají k dispozici kontejnery na textil, elektroodpad a tuky z domácností,“ vyjmenovává radní Martin Dušek.

Pokud plánujete výměnu koberce, matrací nebo lina, chcete se zbavit starého kola, rozbité židle či jiných věcí, stáhněte si harmonogram svozu objemného odpadu - viz zde.

Velkoobjemové kontejnery budou rozmístěny téměř do všech karlovarských čtvrtí. K dispozici budou na obvyklých stanovištích postupně od 3. do 24. dubna, vždy od 8 do 15 hodin. V případě předčasného naplnění budou vyvezeny a znovu přistaveny prázdné.  

Do velkoobjemových kontejnerů lze odložit:
- komunální odpad, který pro své rozměry či hmotnost nelze odkládat do běžných sběrných nádob na směsný komunální odpad, a který není nebezpečným odpadem (starý nábytek – židle, postel, skříň apod.), koberce, lino atd.

Do velkoobjemových kontejnerů nelze odložit:
- pneumatiky, nebezpečné odpady (barvy, oleje, autobaterie apod.), vyřazené elektrozařízení (lednice, pračky, TV, PC, monitory, zářivky apod.), stavební odpad.  

Změna umístění VOK vyhrazena.


Zdroj: Magistrát města Karlovy Vary


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy