Karlovy Vary: Město se představuje v sídle Senátu

Až do 12. března 2023 bude v Mytologické chodbě Valdštejnského paláce, sídle Senátu Parlamentu ČR, k vidění výstava Lázeňství – Karlovy Vary na Seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO.

dezinfekce

Představuje Karlovy Vary jako město UNESCO, prameny, místní lázeňství a také slavné značky. Iniciativu a záštitu nad výstavou převzala senátorka MUDr. Věra Procházková ve spolupráci s primátorkou města Karlovy Vary Andreou Pfeffer Ferklovou. Instalace je koncipována do dvou částí, tu obrazovou tvoří velkoplošné fotografie umístěné na stojanech zachycující záběry karlovarských pamětihodností. Druhá část představuje typické tradiční karlovarské výrobky, přírodní léčivé zdroje a Vřídlo jako symbol města. Ve vitrínách ale nalezneme i ukázky lázeňských pohárků z 19. století, které pro tento účel zapůjčilo Muzeum Karlovy Vary nebo hlavní cenu Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary – Křišťálový globus. 

Veřejnost si bude moci výstavu ve Valdštejnském paláci prohlédnout zdarma vždy první sobotu v měsíci od 9 do 16 hodin, a to až do 12. března 2023. Pro zájemce (především pro školní kolektivy, občanská sdružení apod.) organizuje Oddělení vztahů s veřejností prohlídky prostor s odborným výkladem.

Vstup na expozici je volný.

foto: Radek Lavička

Zdroj: Magistrát města KArlovy Vary

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy