Karlovy Vary: Nová železniční zastávka vyšla na 19 milionů

Karlovy Vary mají novou železniční zastávku Karlovy Vary - Aréna. Je na trati z Dolního nádraží do Mariánských lázní, přístupová cesta k ní vede mezi bazénovým centrem a míčovou halou v areálu KV Areny.

dezinfekce

Stavbu s celkovými investičními náklady ve výši 19 milionů korun zrealizovala pro investora Správu železnic společnost Strabag Rail. Nástupiště je dlouhé 100 metrů, jeho výška 550 mm nad temenem kolejnice cestujícím zajistí pohodlný nástup do vlaků. Součástí zastávky je přístřešek s příslušným mobiliářem, který tvoří lavička, vitrína s informacemi pro cestující a koš na odpadky. 

Lokalita se v posledních letech stala významným dopravním centrem s vysokou koncentrací cestujících. Nová zastávka tak bude prioritně sloužit návštěvníkům celého sportovního komplexu v Tuhnicích.

„Je to další možnost pro návštěvníky KV Areny, jak se sem dopravit, bez nutnosti řešit parkování a dopravní zácpy. Netýká se to jen fanoušků špičkového karlovarského hokeje nebo volejbalu. Mohou to být také návštěvníci bazénového centra nebo velkých kulturních akcí, které KV Arena úspěšně pořádá, samozřejmě pokud zrovna neplatí jejich omezení,“ oceňuje primátorka města Karlovy Vary Andrea Pfeffer Ferklová.  

Největší objem stavebních prací proběhl během plánované výluky od 2. do 21. září. Technici upravovali železniční spodek a svršek, přeložky kabelizace a zakládali nástupní hrany. Na přelomu listopadu a prosince byla dokončena hlavní přístupová cesta, její osvětlení a také přístřešek. Zástupci Správy železnic, Statutárního města Karlovy Vary i Karlovarského kraje uvedli, že projektová příprava i stavba proběhly v mimořádně krátkém čase, zastávka se začala projednávat před třemi lety a výstavba trvala pouhé měsíce. 

První vlaky zde budou zastavovat od neděle 13. prosince, tedy od platnosti nového jízdního řádu.


Zdroj: Magistrát města Karlovy Vary


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 12.12.2020 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy