Karlovy Vary: Kulturní léto láká na víno, gastronomii či romantickou plavbu

V sobotu 22. 8. 2020 od 11:00 do 22:00 hodin se ve Smetanových sadech uskuteční jako součást Karlovarského kulturního léta premiéra Karlovarského festivalu vína. V krásném prostředí lázeňského parku se představí celkem osmnáct malých a středních vinařství z Moravy a Čech.

dezinfekce

Budou mezi nimi jak známá jména ověnčená mnoha oceněními, tak i vinaři známí méně, o to více neokoukaní. Kromě vína bude na návštěvníky čekat pestrá „food zóna“ a doprovodný kulturní program. Odpoledne vytvoří správnou vinařskou atmosféru Cimbálová muzika Michala Horsáka, večer pak bude pódium patřit karlovarské kapele A. S. Band. Festivalem bude provázet moderátor Luděk Holý. Vstupné na akci je zdarma. Víno bude možné degustovat výhradně z exkluzivních festivalových sklenic, které budou k zakoupení, jak už je zvykem během letošního léta „Zažij Vary za STO,“ za cenu 100 Kč.

Poslední srpnová sobota bude pak patřit unikátnímu gastronomickému svátku pod názvem „Vary Vaří.“ Ochutnávky jídel karlovarských hotelů a restaurací se uskuteční v sobotu 29. srpna od 11 do 15 hodin na prostranství před hotelem Thermal. Součástí programu bude gastronomická škola vaření pro děti, barmanská exhibice, gastronomická show a jako třešnička na dortu potom „gastroshow“ Jakuba Koháka. Festival je náhradou tradičního karlovarského Food Festivalu. Návštěvníci si budou moci vychutnat i výbornou kávu a skvělé dezerty. Děti se navíc mohou zapojit do zdobení sladkých muffinů s primátorkou.

12. ročník oblíbené vodácké akce Noční romantická plavba se letos uskuteční v pátek 4. září. Splutí říčky Teplé z Březové do Karlových Varů bude letos vyžadovat vedle povinných čelovek a vodáckého vybavení poprvé také projetí vodáckých branek, které budou na trati umístěny na vybraných mostech. Netradiční závod bude doplněn o Vodácký Karneval a soutěž o nejkreativnější masku. Start ve 20:00 hodin je tradičně naplánován z Březové u Karlových Varů od hotelu Green Paradise, cíl je u hotelu Thermal. Výdej startovních čísel, raftů a lodí Dronte začíná u Green Paradise od 16 hodin. Zde je také připraven doprovodný program, od 18 hodin zahraje kapela ,,U mě dobrý.“ V cíli každá loď obdrží památeční fotografii.

Na plavbu je nezbytné se předem registrovat na webových stránkách www.dronte.cz, akci pořádá Müller Production s.r.o.

Více o akcích letošního Karlovarského kulturního léta na oficiálním webu Karlovarského kulturního léta www.mestozazitku.cz.


Zdroj: Jan Kopál, tiskový mluvčí Magistrátu města Karlovy Vary 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy