Karlovy Vary: Krajským sportovcem roku je tenistka Vondroušová (TV Západ)

V Karlovarském městském divadle se ve čtvrtek 19. května uskutečnilo předávání cen nejlepším sportovcům Karlovarského kraje za rok 2021. Slavnostním večerem provázel sportovní reportér Tomáš Budka, který si připravil i několik překvapení pro oceněné. V úvodu se představila taneční skupina Mirákl.

dezinfekce

Hejtman karlovarského kraje Petr Kulhánek poděkoval všem oceněným za skvělou reprezentaci regionu. 

"Jejich výkony byly tou nejlepší reprezentací Karlovarského kraje. A za to my vám můžeme slíbit, že Karlovarský kraj bude pokračovat v té neztenčené intenzitě podpory sportu tak, jak jsme ji masivně navýšili přede dvěma lety, tak v ní budeme pokračovat i letos a v letech příštích. Zejména samozřejmě pro ten sport mládežnický, dětský, juniorský," řekl mimo jiné hejtman. 

Ocenění získali z rukou zástupců Karlovarského kraje, České unie sportu a Nadace fondu západočeských olympioniků skleněné plakety, finanční šeky a dárkové tašky s výživovými produkty.

V kategorii jednotlivců – žáků získali ocenění: kanoista Matěj Kvapil z TJ SLAVIA Karlovy Vary, plavkyně Rozálie Brožíková z TJ Slovan Karlovy Vary, boxerka Eliška Gubová z BC Baník Sokolov a minigolfistka Jolana Nečekalová z TJ MG Cheb. 

V kategorie žáci – sportovní kolektivy si ocenění odnesla družstva šermířů – chlapci z TJ Lokomotiva Karlovy Vary, žáků – U13, FK Baník Sokolov a družstvo starších žáků – vzpírání, SK Vzpírání Sokolov.

V programu byla také další hudební vystoupení, kde se představil i zpěvák Libor Schlenz.

Vyhlášeny byly také výsledky za kategorie dorost, junioři – jednotlivci. V ní se ocenění dočkali: Kryštof Zatloukal z LK Slovan K. Vary za běh na lyžích, který si cenu nemohl kvůli probíhajícímu soustředění, Heidi Juránková – silniční triatlon ze stejného klubu, dále triatlonistka Barbora Stupková z Triathlon academy Plzeň a za Tenisklub Cheb Matěj Pánik, za něhož převzal cenu jeho bratr.        

Ve stejné věkové kategorii, ale za sportovní kolektivy uspělo Smíšené družstvo dorostu běžců na lyžích – běh na lyžích, LK Slovan Karlovy Vary, družstvo dvojic kadetek a juniorek Radka a Lenka Veselých – plážový volejbal, BVC Chodov, a smíšené družstvo ve složení Barbora Bretová a Martin Hámor ml. – lukostřelba, LK ESKA Cheb.       

Následovalo hudební vystoupení zpěvačky Kamily Nývltové. A hned poté byla vyhlášena kategorie dospělých jednotlivců. Cenu si odnesl smečař volejbalových Mistrů z VK Karlovarsko Lukáš Vašina. Dále David Reitšpies – stolní tenis, Sportovní klub stolního tenisu Cheb za něhož převzal cenu předseda klubu a lukostřelkyně Martina Zikmundová z LK ESKA Cheb za níž převzala cenu její sestra.   

I v kategorii dospělých sportovních kolektivů uspěli volejbalisté a stolní tenisté. Družstvo dvojnásobného mistrovského VK Karlovarska a družstvo mužů ze Sportovního klubu stolního tenisu Cheb. A také házenkářské družstvo žen z TJ Sokol Lázně Kynžvart, za které převzali ocenění zástupci klubu.          

Diváci mohli také zhlédnout ukázku pole dance. V kategorii handicapovaných sportovců – jednotlivců byla oceněna paraplavkyně Vendula Dušková z SK KONTAKT Karlovy Vary. Mezi trenéry byli vybráni Miroslav Petrásek – běh na lyžích, LK Slovan K. Vary, za něhož převzala ocenění dcera a fotbalový trenér v žákovských kategoriích Stanislav Galisz z FK Baník Sokolov. 

Mezi sportovní legendy byl uveden volejbalista Milan Karpíšek z TJ Slovan Karlovy Vary. 

„Milan Karpíšek byl aktivním hráčem volejbalu už od 50. let 20. století až do svých 76 let - v roce 2014. Nejdřív ve Staré Roli a pak po devítileté pauze od svých 59 až do konce kariéry, ještě za TJ Slovan Karlovy Vary. Byl volejbalovým rozhodčím 2. a 3. třídy, činným už od roku 1970. V letech 1980 – 1983 byl trenérem karlovarských dorostenců, kteří pak později v dospělosti hráli volejbal v nejvyšších celostátních soutěžích. Byl také účastníkem bezpočtu volejbalových turnajů v letech 1959 – 2014. Pan Milan Karpíšek bohužel zemřel na začátku května. Cenu přebírá jeho dcera,“ sdělil publiku moderátor Budka. 

Nejlepším sportovcem Karlovarského kraje a zároveň držitelkou Ceny hejtmana se stala olympionička, tenistka Markéta Vondroušová, za níž převzal cenu její otec.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy