Karlovy Vary: Krajské dotace budou centralizovány do nového oddělení (TV Západ)

Nové oddělení karlovarského Krajského úřadu by mělo začít fungovat v rámci centralizace administrovaných dotací. Systém má zefektivnit práci desítek úředníků, kteří zpracovávají ročně více než 1500 žádostí v celkové hodnotě okolo 226 milionů korun.

dezinfekce

„My našich čtyřicet šest dotačních programů v současnosti administrujeme v rámci jednotlivých odborů, kde jsou vyhlašovány. Víme, že ta agenda je poměrně roztříštěná, co se týče personálního zabezpečení. Každý odbor vlastně by měl mít svého specialistu na dotace. Proto už zhruba před půl rokem vedení Krajského úřadu přišlo s myšlenkou centralizace dotací, což nastává právě nyní. Po důkladné přípravě od 1. 10. vzniká Oddělení krajských dotací v rámci Odboru investic, kde by měla být centrální administrace dotací. Souvisí to i s elektronizaci agend Karlovarského kraje. Souvisí to i s, řekněme, efektivnějším procesem vypořádání dotací, se standardizací. Mělo by to být pro všechny stejné, měla by být zajištěna zastupitelnost a ve finále i celý ten proces by měl být efektivnější. To znamená méně náročný na personální zabezpečení,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Počet systematizovaných míst se nebude navyšovat. V oddělení mají pracovat právě ti úředníci, kteří žádosti zpracovávali dosud v rámci jednotlivých odborů. Pět ze zmíněných 46 dotačních titulů zůstane i nadále řešeno dosavadním způsobem. Jedná se například o podnikatelské vouchery nebo program obnovy venkova. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy