Karlovy Vary: Kradli v garážích i rodinném domě

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 28 a 40 let, které obvinili ze spáchání přečinů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Oba obvinění muži se měli od konce září do začátku prosince letošního roku dopustit v osmi případech krádeže. Starší z dvojice měl navíc několikrát krást i sám. Kromě toho měl zapálit garáž, kterou vykradl. Dvojice měla svým jednáním způsobit celkovou škodu přibližně 800 tisíc korun.

dezinfekce

Čtyřicetiletý muž měl na konci září vniknout do garáže v Karlových Varech. Z té měl nakonec odcizit různé nářadí a vybavení autoservisu. Při odchodu měl navíc založit v garáži požár a tím jí výrazně poničit. Ve druhé polovině listopadu měl čtyřicetiletý muž odcizit v Karlových Varech zaparkované osobní vozidlo, které následně prodal jiné osobě.

Na konci listopadu se měla dvojice společně vydat do jednoho menšího města na Karlovarsku. Měli vniknout do domu a ten prohledat. Následně z něj měli odcizit sekačku na trávu, křovinořez, motorovou pilu, několik kusů pracovního nářadí, myčku na nádobí, ale vzít měli také několik lahví tvrdého alkoholu či řadu mražených potravin, mezi kterými nechyběla pizza či maso. Navíc měli poškodit podlahu puštěnou tekoucí vodou.

O několik dní později se měla dvojice vydat na Sokolovsko, kde nakonec odcizila zaparkované osobní vozidlo značky Volkswagen, ve kterém se nacházela řada pracovního nářadí. Následně měli ještě obvinění muži v Sokolově odcizit zaparkovaný přívěsný vozík

Ve středu 1. prosince byli oba muži zadrženi krátce před devátou hodinou v Karlových Varech. Dvojice policejní psovodů, vykonávající hlídkovou službu, si všimla u kraje vozovky stojícího osobního automobilu značky Volkswagen. Lustrací si policisté potvrdili, že se jedná o automobil, po kterém je vyhlášeno pátrání z důvodu, že byl odcizen. Proto zamezili odjezdu tohoto vozidla, za kterým byl zapřažen i odcizený přívěsný vozík. Následně policisté zadrželi osmadvacetiletého řidiče tohoto automobilu. Čtyřicetiletého muže přivolaní policisté zadrželi v nedalekém penzionu.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného čtyřicetiletého muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž, který již byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen, vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí dvojici mužů trest odnětí svobody až na pět let.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy