Karlovy Vary: Kradl převážně jízdní kola

Sedmadvacetiletý muž z Ostrova měl koncem února tohoto roku v panelovém domě v Karlových Varech pomocí násilí vniknout na balkón. Následně měl odtud odcizit horské jízdní kolo, které měl zde majitel uschované. Nebyl to však jeho poslední lup. V následujících třiceti dnech, se měl obdobného jednání dopustit nejméně v dalších čtyřech případech.

dezinfekce

V panelových domech ze sklepních kójí měl odcizit další tři jízdní kola s příslušenstvím a z chodby dětské elektrické autíčko. Tímto jednáním způsobil celkovou škodu za bezmála 63 tisíc korun. Jedné z krádeží se měl dopustit i s o tři roky mladší ženou, se kterou opět vnikl do panelového domu v Karlových Varech. Z uzamčené komory zde měli odcizit přes desítku páru bot, deku a noční stolek. Poškozenému majiteli způsobili škodu za téměř 13 tisíc korun. Muž měl dále bez vážného důvodu nenastoupit do daného termínu do výkonu trestu odnětí svobody, který mu byl uložen rozhodnutím Okresního soudu v Karlových Varech.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání a muže s ženou obvinili ze spáchání přečinu krádeže a muže dále ze spáchání přečinů porušování domovní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť se uvedeného jednání dopustili i přesto, že byli již v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzeni.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy