Karlovy Vary: Kontejner na elektro jako umělecké dílo

I kontejner na odpad může být zajímavým prvkem veřejného prostoru. Jeden takový najdete na náměstí dr. M. Horákové a můžete do něj odhodit nepotřebné elektro, například starý telefon, tablet, rádio, kalkulačku...

dezinfekce

Graffiti kontejner na dosloužilé elektrozařízení zde nainstalovala společnost ASEKOL. Ta v rámci svého projektu „Umění třídit“ připravila pro každé krajské město tradiční červený kontejner v neotřelém designu. Na realizaci se podíleli výtvarníci a sprejeři pod vedením propagátora graffiti Nikoly KHOMY Vavrouse (www.khoma.cz). Na karlovarském kontejneru najdete prvky inspirované Vřídlem, kolonádami nebo filmovým festivalem. Smyslem projektu je podpořit třídění a sběr vysloužilého elektra.

Líbí se vám nový kontejner? Hlasujte pro něj v soutěži společnosti ASEKOL na www.umenitridit.cz. V soutěži můžete vyhrát některou z atraktivních cen pro sebe a 100 tisíc korun pro město na environmentální a jiné aktivity.

V Karlových Varech je v současné době rozmístěno celkem 22 červených kontejnerů na elektro. Při každém svozu, který provádí společnost ASEKOL jednou za 8 týdnů, se v nich shromáždí zhruba 4,5 tuny elektroodpadu.


Zdroj: Magistrát města Karlovy Vary

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy