Karlovy Vary: Knihovna zve na konferenci Den zdravého mozku a paměti

Začínáte zapomínat? Máte pocit, že Vám to myslí pomaleji? Chcete si udržet vysoký pracovní výkon i po 50? Existuje nějaká prevence Alzheimerovy demence? Jak se učit efektivně pro 21. století? Co ví současná věda o stárnutí mozku? Jak si zlepšit paměť? Co pro sebe můžete udělat? Jak přistupovat k dětem, které mají vysoké IQ či naopak, jak pomoci dětem s poruchami učení? Seznamte se s novinkami v oblasti výzkumu mozku, paměti a efektivní učení pro 21.století.

dezinfekce

„Toto vše a mnoho dalšího se dozvědí účastníci odborné konference s názvem „Den zdravého mozku a paměti,“ která se bude konat v Krajské knihovně dne 14. 3.2019, v den narození Alberta Einsteina. Tato akce je součástí „Národního týdne trénování paměti“ pořádaném Českou společností pro trénování mozku a mozkový jogging a navazuje na celosvětovou akci „Týden uvědomění si mozku“ (Brain Awareness Week) a dále akci „Týden mozku“ Akademie věd ČR (11. – 17. 3. 2019),“ sděluje Aleš Procházka, certifikovaný trenér paměti, zástupce organizace Zlepši paměť, která se významným způsobem podílí na přípravě této konference.

Hlavním organizátorem akce je karlovarský spolek Biblio Karlovy Vary, který dlouhodobě spolupracuje s Krajskou knihovnou Karlovy Vary.

Záštitu nad konferencí převzala hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová. 

Konference je určena pro odbornou veřejnost – dopolední část od 9 hodin (určena pro zástupce škol, pedagogy, výchovné poradce, sociální pracovníky, manažery, zástupce úřadů či neziskových organizací). Odpoledne bude určeno pro širokou veřejnost od 16.30 hodin (především pro rodiče, seniory, studenty, děti a další zájemce).

Bude zde připraven zajímavý doprovodný program, a to např. testování IQ (Mensa), představení přístroje na měření aktivity mozku tzv. biofeedback, kurzy trénování paměti pro studenty a seniory, model mozku a mnoho dalšího.

Krajská knihovna Karlovy Vary je partnerem této zajímavé a smysluplné akce, informuje ředitel krajské knihovny Vratislav Emler.

„Jsme velice potěšeni, že můžeme konferenci tohoto typu podpořit a pomoci s její organizací,“ pokračuje Emler.

Vstup na konferenci je zdarma, testování IQ je zpoplatněno. Na jednotlivé části (dopolední část pro odbornou veřejnost, odpolední část pro laickou veřejnost, testování IQ, kurzy trénování paměti pro seniory) je nutné se z důvodu omezené kapacity přihlásit  na stránkách zde nebo zde


Zdroj: Bc. Michaela Kožíšková

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy