Karlovy Vary: Kancelář pro Re:start bude na hejtmanství (TV Západ)

Karlovarský kraj spolu s Ústeckým a Moravskolezským byl zařazen do tzv. strukturálně postižených regionů. Program Re:start, který má těmto krajům pomoci v obnově má dosud dvě kanceláře. V Ostravě a Mostě. To by se od 1. ledna 2019 mělo změnit.

dezinfekce

„Musíme strukturu a týmy nastavit tak, aby se výsledků dosáhlo v dřívějším horizontu. Proto vláda v letošním roce schválila, že struktura se změní a že projektové týmy budou pracovat přímo na krajích a pod dohledem kraje. Tzn., že vládními zmocněnci v uvozovkách budou hejtmani, kteří za to budou zodpovědni, a týmy, které budou k tomu k dispozici. Protože v rámci Restartu mohou čerpat finanční prostředky nejenom kraje, ale i města, obce, podnikatelé a další subjekty a k tomu potřebují informace o tom, jaká opatření jsou v daném akčním plánu, jaké programy se budou otevírat, jaké podmínky budou mít tyto programy a Karlovarský kraj u klíčových jednání musí být a musí říci, jaké požadavky má. Takže se podařilo, že tým bude přímo na Karlovarském kraji, bude sedět na krajském úřadě a bude financován z operačního programu Technická pomoc, tzn. z evropských fondů. Takže Karlovarský kraj to z krajského rozpočtu nebude stát nic, budeme to mít pod jasným dohledem a budeme mít veškeré informace. Karlovarský kraj pak s tímto týmem bude koordinovat činnost s Ministerstvem pro místní rozvoj, které to bude mít v rámci koordinace pod sebou,“ vysvětlila hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová.

Na akčním plánu Re:Startu pracovalo jedenáct stálých a třiadvacet externích pracovníků, které zaplatilo Ministerstvo průmyslu a obchodu částkou 16 miliónů korun ze státního rozpočtu. Za Karlovarský kraj to byli pouze tři konzultanti.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy