Karlovy Vary: Filmový festival je vstřícný k handicapovaným návštěvníkům

Díky projektu "Kino bez bariér" si mohou v klidu užívat festivalové atmosféry také vozíčkáři a další handicapovaní lidé. Pomáhají jim v tom asistenti, kteří poskytují servis ohledně nákupu lístků nebo převozu do jednotlivých kinosálů. 

dezinfekce

Někteří z nich jsou sami postižení, podobně jako Jana Hanová z Metropolitní univerzity v Praze, která kromě ranních a odpoledních festivalových směn stíhá i filmové projekce.

„Filmy mám opravdu ráda. A když se jejich sledování spojí s festivalovou atmosférou, která v Karlových Varech každý rok panuje, jedná se o neopakovatelný zážitek,“ uvedla Hanová a dodala: „Co se týká handicapovaných návštěvníků, organizátoři karlovarského festivalu pro ně dělají opravdu hodně. Jsem s tím naprosto spokojena a moc se mi tento přístup líbí.“

S podobným přístupem se Jana setkala také v Praze na Metropolitní univerzitě, kde je nyní zaměstnána jako referentka na studijním oddělení. Na univerzitě funguje od roku 2003 sociální program Škola bez bariér (více informací zde), který umožňuje handicapovaným studentům dosáhnout plnohodnotného vysokoškolského vzdělání. K dnešnímu dni prošlo programem více než 250 studentů s handicapem. 


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy