Karlovy Vary: Festivalové tipy na dnešní den

Hlavní soutěž dnes otevřou první dva snímky. Nejdřív přijde v 17.00 do Velkého sálu Hong Khau uvést britský film Monzun o mladém Vietnamci, který se po třiceti letech vrací do rodné země. Ve světové premiéře se ve stejném kinosále od 20.00 představí také snímek Srpnová madona režiséra Jonáse Trueby, který se odehrává na pozadí letních slavností ve španělském hlavním městě.

dezinfekce

Herečka Julianne Moore spolu s režisérem Bartem Freundlichem uvede od 21.30 v Městském divadle Karlovy Vary příběh o dysfunkční rodině Otisky prstů, film z roku 1997, při jehož natáčení se zrodilo jejich osobní i filmové partnerství.

Dnes také začínají oblíbené besedy s tvůrci nazvané KVIFF Talks. První z nich je věnovaný egyptskému režisérovi Júsufu Šahínovi. O tvorbě režiséra, jehož jedenáct remasterovaných filmů MFF KV letos uvádí, se bude debatovat od 16.30 v Sále C hotelu Thermal. 

Ve 14.00 začíná ve Velkém sále hotelu Thermal slavnostní premiéra digitálně restaurované verze jednoho ze stěžejních děl československé nové vlny 60. let, filmu režiséra Juraje Herze Spalovač mrtvol. Sekce Bez cenzury připomene od 18.30 v Malém sále československé drama z roku 1989 Čas sluhů. Po projekci následuje beseda s režisérkou Irenou Pavláskovou.

Nenechte si ujít ani slavnostní zahájení výstavy nazvané Intimní portréty, která zahrnuje festivalové fotografie filmového knihovníka, encyklopedisty, publicisty a fotografa Miloše Fikejze, jenž bohužel letos v lednu zemřel. Vernisáž se uskuteční od 15.00 v prvním patře hotelu Thermal.

Program se rozjíždí i v Domě České televize na Divadelním náměstí. Od 13.00 tam proběhne debata k novém českému dokumentu Letní hokej, od 15.00 se bude diskutovat o připravované adaptaci známého románu Pražské orgie.

Dnešním hlavním bodem hudebního programu je otevření klubu Kaiser 54 v historické budově Císařských lázní. Během večera vystoupí Vladimír 518 s kapelou a Matějem Ruppertem. Vstupné je 350 Kč.


Zdroj: kviff


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy