Karlovy Vary: Cyklostezku z Třeboňské do Staré Role uzavře rekonstrukce lávky

Od pondělí 13. března neprojedete cyklostezkou mezi Třeboňskou ulicí v Rybářích a vlakovým nádražím ve Staré Roli. Dřevěnou lávku na stezce čeká kompletní rekonstrukce. Vzhledem k rozsahu prací bude můstek úplně uzavřený. Rekonstrukce bude zahájena v pondělí 13. března a dokončena nejpozději na konci dubna. Na neprůjezdnost stezky již cyklisty a chodce upozorňuje dopravní značení.

dezinfekce

„Konec dubna je nejzazší termín dokončení rekonstrukce, pokud by panovaly výrazně nepříznivé klimatické podmínky. Celou dřevěnou mostovku a zábradlí necháme vyměnit, ocelovou konstrukci očistíme a opatříme novým nástřikem,“ vysvětluje radní města Karlovy Vary Petr Bursík.

Rekonstrukce lávky se ujme městská organizace Lázeňské lesy a parky Karlovy Vary, která použije vlastní materiál.

„Na vaznice použijeme smrkové dřevo, pochozí prkna lávky budou vyrobena z modřínu. Po dobu rekonstrukce bude v místě lávky vytvořen i provizorní přechod přes potok z kmenů pokácených stromů. Přechod ale bude možné použít jen na vlastní nebezpečí, rozhodně nebude vhodný pro jízdu na kole či s kočárkem,“ dodává ředitel Lázeňských lesů a parků Karlovy Vary Stanislav Dvořák.

Zdroj: Magistrát města Karlovy Vary

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 12.03.2023 19:00




4 +
 

Hlavní zprávy