Karlovy Vary: Chebský most se na dva týdny uzavře

Chebský most v Karlových Varech bude od 10. května do 23. května uzavřen. Potřebuje nezbytnou údržbu a opravu. Průchod pěších zůstane zachován, doprava bude odkláněna přes okolní mosty, tedy Ostrovský a Tuhnický. Uzavírka si vyžádá také výluku na linkách MHD.

dezinfekce

„Na mostě potřebujeme nutně provést nezbytnou údržbu, abychom prodloužili jeho životnost, než přistoupíme k celkové obnově, která je neodvratná a město se jí v následujících letech nevyhne. Nyní se zaměříme na zajištění dostatečného odvodu vody, opravu dilatace a poškozených ploch vozovky. S ohledem na technologický postup oprav, během kterých bude pod asfaltovou vrstvu pokládána speciální pružná hmota, musíme bohužel na 14 dní most pro automobilovou dopravu uzavřít,“ vysvětluje náměstek primátorky Petr Bursík.

Dopravní podnik Karlovy Vary odkloní všechny linky (5, 9, 12, 15, 19, 22, 51 a 104), které standardně projíždějí přes Chebský most k zastávce Elite přes Ostrovský most. V Nákladní ulici poblíž schodiště na Sokolovskou ulici budou dočasně zřízeny náhradní zastávky Elite. Linka č. 51 bude mít po dobu uzavírky prohozené pořadí zastávek Elite a Horní nádraží. Meziměstské linky, které jsou vypravovány jako přímé spoje do Ostrova a zpět, budou z průtahu a zpět rovněž odkloněny přes Ostrovský most.

V souvislosti s uzavírkou Chebského mostu budou vypnuty semafory na přilehlých křižovatkách na obou stranách mostu.


Zdroj: Helena Kyselá, tisková mluvčí Magistrátu města Karlovy Vary

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy