Karlovy Vary: Celníci zajistili více než 200 gramů pervitinu

V pátek 16.4.2021 prováděla mobilní hlídka karlovarských celníků kontrolní činnost zaměřenou na pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu v souvislosti s dovozem, vývozem, nebo tranzitem zboží. V Karlových Varech, na ulici Sokolovská u autobusové zastávky, si ke kontrole vytipovali a následně zastavili osobní vozidlo značky LANCIA Delta černé barvy, jež řídil vietnamský řidič.

dezinfekce

Na dotaz, zda se ve vozidle nachází nějaké zboží, odpověděl, že ne. Celníci přistoupili k fyzické kontrole vozidla, na pomoc si přivolali také psovoda se služební fenou Hella Sherak. Psi speciálně vycvičení na vyhledávání omamných a psychotropních látek často celníkům při kontrolách pomáhají. Hella označila dveře řidiče, v nichž celníci nalezli v novinách zabalený igelitový sáček se strunovým uzávěrem obsahující bílou krystalickou látku.

Následně hlídka celníků podrobila krystalickou látku testu, a to pomocí detekčního spreje Detect 4 Drugs, reagující jako metamfetamin (známý jako pervitin). Celkové množství zajištěné látky činilo 208,8 g včetně obalů, hodnota drogy by na černém trhu dosáhla více než 200 tisíc korun.

Hlídka poté dokončila prohlídku vozidla, při které další látky podléhající zákazům a omezením nenalezla.

Celníci vietnamského řidiče se zajištěnými drogami předali, a to pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, přivolané policejní hlídce k dalšímu šetření v rámci trestního řízení.


Zdroj: Celní úřad pro Karlovarský kraj

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 21.04.2021 10:30




0 +
 

Hlavní zprávy