Karlovy Vary: Během filmového festivalu policisté převážně řešili krádeže a výtržnictví

I během státních svátků, které tento rok vyšly na konec festivalu, řešili policisté několik krádeží a výtržnictví. Během noci z pátku 5. 7. 2019 na sobotu 6. 7. 2019 došlo v jednom z karlovarských barů ke krádeži batohu. Ten měl majitel uschovaný v prostoru DJ pultu a měl v něm notebook, fotoaparát, powerbanku a další osobní věci v celkové hodnotě kolem 100 tisíc korun.

dezinfekce

Zlodějům se však nepodařilo odejít s lupem daleko a při odchodu byli zadrženi ochrannou službou. Batoh i se všemi věcmi byl majiteli vrácen zpět. Na celém případu pracují policisté z Obvodního oddělení Karlovy Vary – město. Ve stejný den a téměř ve stejnou hodinu cca kolem 4:00 hodin se před hotelem Thermal dopustili výtržnictví tři muži ve věku 17, 20 a 30 let. Ti se zde na místě veřejnosti přístupném a před několika návštěvníky festivalu vzájemně slovně a poté i fyzicky napadali pěstmi a kopy do různých částí těla. Všichni tři muži skončili na policejní služebně. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. Případ nadále prověřují.

Během celého konání filmového festivalu mohli návštěvníci potkat v ulicích policisty, kteří v rámci výkonu služby dohlíželi na veřejný pořádek nebo také kriminalisty v civilu a policisty s dlouhými zbraněmi.

Dle policistů zavítalo v letošním roce na filmový festival ještě více návštěvníků než v předešlém roce. Teplé a slunečné počasí návštěvníkům festivalu přálo po celou dobu jeho konání. I během státních svátků bylo na určených místech v pohotovosti Mobilní a informační centrum. V hojném počtu se opět přišli otestovat vzorní řidiči předtím, než usednou za volant, zda nejsou ještě po festivalové noci pod vlivem alkoholu. Oproti loňskému roku klesl téměř o polovinu počet přestupků a trestných činů. Policisté řešili o polovinu méně krádeží, ale také násilných skutků. V poklidu proběhly i koncerty v lázeňské části města, které byly součástí kulturních akcí v rámci festivalu a navštívilo je několik tisíc lidí.

nprap. Bc. Zuzana Týřová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 09.07.2019 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy