Karlovy Vary: Během tří měsíců spáchal několik skutků

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 33letého muže z Brna, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a nebezpečné vyhrožování.

dezinfekce

Takového jednání se měl dopustit od května do srpna letošního roku nejméně ve čtyřech případech.

V polovině května měl v Karlových Varech vniknout po překonání hlavních dveří do domu, poté vypáčil petlici od sklepních kóji, ze kterých odcizil různé věci jako např. nářadí, stan nebo hradní dobový kostým.

Na konci června měl vniknout do zaparkovaného vozidla značky Mercedes, ze kterého odcizil mobilní telefon a menší finanční hotovost.

V polovině srpna si neoprávněně opatřil platební kartu patřící jinému muži, ze které zaplatil ve dvou případech nákup.

V posledním případě ve druhé polovině srpna v nočních hodinách v Karlových Varech, po předchozí slovní rozepři fyzicky napadl svojí známou, které vyhrožoval usmrcením, a svoje výhrůžky umocňoval šviháním nožem před jejím obličejem. V poškozené tak vzbudil důvodnou obavu o její život a zdraví.

Uvedených jednání se dopustil i přesto, že byl již za krádež soudem odsouzen a potrestán. V případě prokázání viny mu tak hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

nprap. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy