Karlovarští celníci zajistili drogy v poštovních zásilkách i při kontrolách na silnicích

?Karlovarští celníci pokračují v kontrolách přeshraniční přepravy, při nichž, také ve spolupráci s německými kolegy, zajistili od června do srpna drogy v hodnotě téměř 800 tisíc korun.

dezinfekce

Pracovníci mobilního dohledu Celního úřadu pro Karlovarský kraj se v rámci součinnostních kontrolních akcí s německými kolegy zaměřují především na odhalování nelegální přeshraniční přepravy zboží.

Společné kontroly čeští a němečtí celníci provádějí pod pracovním názvem COOPERATION DE střídavě na území obou států na pozemních komunikacích, ve vlacích, v okolí tržnic či na poště, kde kontrolují poštovní zásilky. Při kontrolách pomáhají také služební psi speciálně vycvičení na vyhledávání omamných a psychotropních látek.

Od června do srpna zajistili celníci v příhraničí drogy za téměř 800 tisíc korun. Alarmující je nejen zajištěné množství drog, ale také vynalézavost jejich ukrytí i široká škála druhů drog.

V 90 případech objevili celníci téměř 450 ks tablet extáze, 200 g marihuany, 190 g pervitinu, bezmála 130 ks tablet LSD, 95 g amfetaminu a několik gramů kokainu, hašiše a lysohlávek. Případy byly předány k dalšímu řízení.

Přeprava jakéhokoliv množství omamných či psychotropních látek, i v poštovních zásilkách, je trestným činem.

Celníci budou v kontrolách pokračovat i nadále.

Zdroj: Celní úřad pro Karlovarský kraj

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy