Kraj zmodernizuje úsek silnice na trase Brložec – Lažany

Karlovarský kraj zmodernizuje silnici II/207 v úseku Brložec – Lažany. Projekt řeší kompletní přeložku stávajících serpentin, díky které dojde k jejich částečnému vyrovnání a zbezpečnění. Stavba zahrnuje modernizaci a novostavbu komunikace v celkové délce téměř sedmi set metrů.

dezinfekce

„Zčásti se jedná o vytvoření úplně nové komunikace. Dojde k razantnímu zbezpečnění silnice a k větší přehlednosti úseku. V současné chvíli jsou zde serpentiny, které budeme částečně narovnávat, aby nedocházelo k nehodám. Nejde o vyloženě rizikový úsek, ale když už spravujeme nebo rekonstruujeme nějakou silnici, tak se vždy snažíme vymyslet způsob, jak ji ještě více zbezpečnit,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Martin Hurajčík.

Úsek plánované stavby je rozdělen do dvou částí. V jedné z nich dojde ke kompletní rekonstrukci stávající komunikace, ve druhé části vznikne narovnáním serpentin nová silnice. Stavbu provede firma EKOSTAVBY Louny, s.r.o. Práce by měly začít v srpnu, jejich dokončení je pak naplánované na srpen roku 2021.

Předpokládané náklady činí téměř 20,5 milionu korun bez DPH.


Zdroj: Bc. Jitka Čmoková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy