Karlovarský kraj vyzval obce s přenesenou působností k aktivaci krizových štábů

Na Krajském úřadě Karlovarského kraje zasedal Krajský krizový štáb. Ten se sešel na základě současné epidemiologické situace v regionu a na základě výzvy Ústředního krizového štábu, který vyzval hejtmany všech krajů k aktivaci krajských krizových štábů.

dezinfekce

„Jde o to, aby se vytvořila platforma, která zjednoduší komunikaci mezi krajskými krizovými štáby. Zároveň jsme se také rozhodli, že Karlovarský kraj vyzve starosty obcí s rozšířenou působností v regionu, aby aktivovali své krizové štáby, a to v souvislosti se situací s onemocněním COVID-19. Mohli bychom tak jednodušeji přenášet informace městům a obcím a zároveň získávat pravidelně informace například o epidemiologické situaci ve školách a dalších organizacích a mít přehled o stavu ochranných prostředků, “ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis.

Snahou krizového štábu je také vytvoření celokrajského jednotného objednávkového systému pro všechna odběrová místa v regionu. Zájemci o testování by byli objednáváni na základně aktuálních volných kapacit. Do tohoto systému by se zapojila všechna odběrová místa a laboratoře v kraji. Vznik jednotného krajského objednávkového systému bude probíhat ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Karlovarského kraje.


Zdroj: Bc. Jitka Čmoková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy