Karlovarský kraj: Včerejší vážné dopravní nehody motocyklů

Dne 1. srpna 2017 řešili policisté v Karlovarském kraji dvě vážné dopravní nehody s účastí motocyklů. Jedna skončila smrtí, u druhé přistával vrtulník. 

dezinfekce

Dne 1. srpna 2017 řešili policisté v Karlovarském kraji, dvě vážné dopravní nehody s účastí motocyklů. O těchto dopravních nehodách jsme vás informovali zde

K prvnímu případu došlo v Mariánských Lázních – Jižním městě, kde policisté zjistili kolem nich projíždějící motorku, na kterou si místní obyvatelé předtím stěžovali, protože jezdí po chodnících i městské zeleni, a to dosti bezohledným způsobem. Proto se policisté motocykl rozhodli zastavit, a to předepsaným způsobem, na což řidič motocyklu reagoval tím, že přidal a policejní hlídce začal ujíždět. Policisté muže se zvýšenou opatrností pronásledovali městem, kdy na jedné z vedlejších cest za Mariánskými Lázněmi nezvládl řízení a s motocyklem vjel do pole, kde havaroval. 

Při dopravní nehodě došlo k blíže nezjištěnému zranění, které si vyžádalo letecký transport do nemocnice v Plzni. Policisté na místě muži poskytli první pomoc do příjezdu lékaře. U řidiče motocyklu bylo zjištěno, že nevlastní řidičský průkaz a registrační značky na motocyklu byly odcizené. Výrobní číslo motocyklu bylo vybroušené a byl odstraněn výrobní štítek. Původ motocyklu je předmětem dalšího šetření. Provedenou dechovou zkouškou byla na místě přítomnost alkoholu u řidiče vyloučena. Provedeným testem byl však u řidiče zjištěn pozitivní výsledek na látku Metamfetamin.

K další dopravní nehodě motocyklu, která skončila tragicky, došlo v obci Stráž nad Ohří v odpoledních hodinách. Zde dvaačtyřicetiletý muž ze Sokolovska z dosud nezjištěných příčin, přejel s motocyklem do protisměru, kde se střetl s boční části projíždějícího osobního vozidla a dále s motocyklem pokračoval mimo komunikaci, kde následně narazil do plotu jednoho z domů. I přes včasnou pomoc policistů, záchranářů i hasičů na místě vážné dopravní nehody řidič zraněním podlehl. 

Příčina vzniku dopravní nehody je dále předmětem šetření.

prap. Bc. Daniel Dvořák


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy