Karlovarský kraj úspěšně pokračuje v očkování

Karlovarský kraj má mezi kraji v ČR nejvyšší procento obyvatel naočkovaných proti COVID-19. Celkem prošlo očkováním první dávkou 13,5 procenta všech obyvatel kraje, i druhou dávku mají 4,4 procenta lidí. Na prvním místě je kraj v regionálním srovnání v ČR také v proočkování seniorů starších 70 let, kterých je očkováno 33,8 procenta, druhé místo kraji patří ve vakcinaci seniorů starších 80 let, což je 23 procent.

dezinfekce

Prokázala se tak velmi účinná kombinace provozu očkovacích center v kraji a zapojení praktických lékařů.

Ke dni 28. 3. 2021 bylo v kraji naočkováno 52 936 obyvatel. Kromě 8 očkovacích míst se na očkování podílí 112 praktických lékařů.

„Jsme na prvním místě z celé republiky v počtu vakcinovaných na 1000 obyvatel podle místa bydliště. Je to především výsledek obrovského nasazení krajské koordinátorky pro očkování MUDr. Dagmar Uhlíkové a jejího týmu, postupného naplňování krajské očkovací strategie a s tím spojeného otevírání očkovacích center, aktivního přístupu praktických lékařů. Samozřejmě zásadní roli hraje zodpovědnost všech skupin, které se na očkování mohly registrovat a vakcinaci absolvovaly. Všem, kteří se podílejí na zajištění očkování, bych chtěl poděkovat a doufám, že se i nadále bude dařit za pomoci vakcinace ochránit co největší počet našich občanů,“ uvedl hejtman Petr Kulhánek s tím, že výhodou pro kraj oproti ostatním byla mimořádná dodávka vakcín z německých regionů.

Kromě očkovacích míst v Ostrově, Karlových Varech, v Chodově, v Sokolově a v Mariánských Lázních se počítá se zprovozněním očkovacích míst v Aši, poté také v Kraslicích a v Toužimi.

„Vzhledem k tomu, že máme v příštích týdnech avizovány podstatně vyšší dodávky vakcín Pfizer/BioNTech, plánujeme rozšířit mimo jiné provoz očkovacího centra v karlovarské KV Areně. To bude od 8. dubna otevřeno od 12 do 20 hodin ve všední den a od 8 do 15 hodin o víkendu,“ dodal uvolněný zastupitel pro oblast zdravotnictví Josef März. 

Kraj zároveň vyzývá rodiny seniorů starších 80 let, aby neváhaly a v případě, že se jejich blízcí chtějí nechat očkovat, tak je registrovaly prostřednictvím centrálního rezervačního systému: https://registrace.mzcr.cz/ Pro zájemce o pomoc s registrací je k dispozici krajská asistenční linka, a to ve všedních dnech od 8 do 18 hodin a o víkendech a svátcích od 9 do 15 hodin na telefonu 800 600 444. Využít lze i státní linku 1221.


Zdroj: Mgr. Jana Pavlíková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje

Poznámka redakce: 
Užitečné odkazy na PDF ke stažení


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 01.04.2021 17:30




0 +
 

Hlavní zprávy