Karlovarský kraj: Senioři mohou opět soutěžit ve výtvarné soutěži vyhlášené hejtmanem

Zimní měsíce bývají již tradičně spojeny s vyhlášením výtvarné soutěže pro seniory, kterou pořádá Karlovarský kraj. Pro tvoření doma se nabízí více času a řada výtvarníků se vrací k tématům, jež posbírali v průběhu roku. Pokud je vám více než 60 let a chtěli byste se také pochlubit se svojí prací, pak neváhejte. Soutěž s názvem „Věk pro nás není překážkou“, jejímž mediálním partnerem je Český rozhlas Karlovy Vary, startuje 2. ledna 2024.

dezinfekce

Soutěž je určena pro všechny seniory z našeho regionu, kteří se věnují některé z výtvarných činností. Jejím cílem je ukázat, že i v pokročilém věku může být člověk stále aktivní a že se může umělecky realizovat. Soutěží se tradičně ve třech kategoriích. Přihlašovat lze nejenom ruční práce, ale také obrazy (kresba, malba, grafika) a fotografie. „Pokaždé, když tuto soutěž vyhlašujeme, žasneme nad tím, jak neuvěřitelně šikovní jsou naši senioři a co všechno jsou schopní vytvořit. Lehkost, s jakou ovládají nejrůznější výtvarné techniky, by jim záviděl leckdo mladší. Je vidět, že je soutěž mezi seniory oblíbená a že každoročně přitahuje pozornost i dalších nových soutěžících. Letos je pořádána již pojedenácté,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Příspěvky do soutěže, které nejsou starší dvou let, je možné odevzdávat v termínu od 2. ledna do 29. února 2024. Stejně jako u předchozích ročníků platí i letos pravidlo, že každý soutěžící může přihlásit pouze jednu práci. Tu lze osobně doručit po telefonické domluvě do kanceláře Veroniky Svobodové, telefon: +420 702 160 352, nebo ji poslat poštou na adresu: Krajský úřad Karlovarského kraje, Veronika Svobodová, Závodní 353/88, 360 06 Karlovy Vary. Nezapomeňte k dílu připojit štítek s vašimi kontaktními údaji. Je potřeba, aby na něm bylo uvedeno jméno autora, adresa, telefon a věk.    

O výsledcích výtvarné soutěže bude rozhodovat odborná porota, která z každé kategorie vybere tři vítězná díla. Zástupci mediálního partnera zároveň vyberou jednu práci, jež získá speciální cenu Českého rozhlasu Karlovy Vary. Výsledky soutěže uveřejníme začátkem dubna na webu a sociálních sítích Karlovarského kraje a najdete je také v měsíčníku Krajské listy. Výtvory všech soutěžících budou následně po celý duben k vidění na společné výstavě v prostorách Krajského úřadu Karlovarského kraje.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy