Karlovarský kraj se představí na veletrzích v Brně

Správnou inspiraci pro letošní dovolenou v tuzemsku můžete najít už od čtvrtka 18. do neděle 21. ledna na brněnském výstavišti, kde se uskuteční veletrhy cestovního ruchu GO a REGIONTOUR.

dezinfekce

V největší národní prezentaci nebude chybět nabídka cestovních kanceláří a agentur i jednotlivých regionů.

V rámci expozice agentury CzechTourism osloví turisty a návštěvníky také Karlovarský kraj.

„Vzhledem k účasti převážně domácích zájemců se chystáme prezentovat především turistické atraktivity pro využití volného času a aktivní dovolené, dále také nabídky pro rodiny s dětmi. Samozřejmě ale nebudou chybět informace k lázeňským městům a nabídky lázeňských pobytů. Představíme například adrenalinový park na Plešivci, který přitahuje návštěvníky do Krušných hor i v letním období, statek Bernard na Sokolovsku s jeho řemeslnými dílnami a modelem řeky Ohře, malé pivovary v Kynšperku nad Ohří, Kraslicích, Chyši nebo v Lokti, které stále více získávají na oblibě. Nabídneme ale také takzvanou Fabrik Tour, což je putování po porcelánkách v kraji, s důrazem na „porcelánovou školičku“ v Nové Roli, kde se děti mohou seznámit s postupem výroby porcelánu a samy si práci vyzkoušet,“ uvedl předseda krajské destinační agentury Petr Židlický.

Návštěvníci expozice ale také mohou získat propagační materiály a publikace, v nichž najdou například informace o montánních památkách v kraji, cyklostezkách i výletech po regionu.

A jaké jsou novinky, kterými chce Karlovarský kraj překvapit turisty v nové sezóně?

„Bude mezi ně zcela jistě patřit takzvané „globální“ vstupné na hrad Seeberg, zároveň do Národní přírodní rezervace SOOS u Františkových Lázní a do františkolázeňského muzea, což návštěvníkům podstatně usnadní vstup a přiláká je kromě známého přírodního unikátu také na hrad a na prohlídku muzejních sbírek. Upozornit chceme i na akce, které se sice v kraji nebudou konat poprvé, ale mezi turisty a návštěvníky, kteří se do našeho kraje chystají, nejsou tak známé. Mám na mysli letní mezinárodní soutěž ohňostrojů v Sokolově, nebo festival světel v Karlových Varech s dechberoucími světelnými instalacemi, které jsou propojeny s výjimečnou architekturou lázeňského města,“ dodal Petr Židlický. 

Souběžně s veletrhy se budou na Výstavišti Brno konat další akce, mimo jiné Festival krajových specialit a regionální potraviny RegFoodFest, mezinárodní soutěž Gastro Junior Brno 2018 – Bidfood Cup a GO KAMERA - festival cestovatelských filmů, fotografií a publikací. 


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy