Karlovarský kraj: Při krádeži disků byl vyrušen kolemjdoucími

Nemilé překvapení koncem února tohoto roku čekalo na sedmadvacetiletého muže z Karlovarska, který se chystal v brzkých ranních hodinách odjet do svého zaměstnání.

dezinfekce

Poté, co přicházel ke svému služebnímu automobilu, zahlédl na místě řidiče neznámého muže, který měl mít na sobě navíc jeho mikinu. Poškozený muž na nic nečekal a zavolal na linku 158. Po příjezdu policisté muže zadrželi a eskortovali na místní policejní služebnu k provedení procesních úkonů. Čtyřiačtyřicetiletý muž se měl vloupat do dodávky a po prohledání interiéru odcizit téměř vše, co našel.  Jeho pozornost upoutalo například oblečení, doklady, autolékárnička a různé nářadí. Svým jednáním způsobil celkovou škodu za bezmála 9 tisíc korun. Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl již v minulosti za obdobnou trestnou činnost potrestán. Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání a muže obvinili ze spáchání přečinů poškození cizí věci a krádeže. V případě prokázání viny mu hrozí až tříletý pobyt ve vězení.

Obdobně si měl chtít počínat také jednatřicetiletý muž ze Sokolova, který přijel koncem května tohoto roku do Kynšperka nad Ohří. V brzkých ranních hodinách měl u zaparkovaného automobilu tovární značky Honda demontovat disky s nazutými pneumatikami. Ve svém jednání byl však vyrušen kolemjdoucím párem. Demontované kola zanechal vedle vozidla a z místa odjel pryč. Odcizit se mu podařilo pouze téměř desítku matic. V případě odcizení všech čtyř disků včetně nazutých pneumatik by způsobil dle odborného vyjádření škodu ve výši kolem 10 tisíc korun. Policisté muži sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže spáchaného ve stádiu pokusu. V případě prokázání viny hrozí podezřelému muži trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Eva Valtová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy