Karlovarský kraj: Policie eviduje zvýšený počet dopravních nehod

Včera dne 14. prosince 2017 byli prostřednictvím medií upozorněni řidiči, aby kvůli špatným povětrnostním podmínkám, kdy hustě sněžilo a foukal nárazový vítr, nevyjížděli na Boží Dar směrem na Klínovec. Po upozornění pak byla silničáři tato silnice zcela uzavřena až do večerních hodin.

dezinfekce

Ještě před upozorněním došlo v těchto místech u kruhového objezdu k dopravní nehodě. Třicetiletý řidič řídící pluh zřejmě z důvodu zhoršených povětrnostních podmínek přehlédl stojící vozidlo značky Volkswagen, do kterého radlicí narazil. Ke zranění osob nedošlo, škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 80 tisíc korun. Alkohol byl vyloučen provedenou orientační dechovou zkouškou. Za přestupek policisté řidiči udělili blokovou pokutu.

V současné době policie eviduje v celém Karlovarském kraji zvýšený počet dopravních nehod, kvůli zhoršeným povětrnostním podmínkám, kdy na většině území hustě sněží a fouká nárazový vítr. Policie nabádá řidiče, aby zvýšili opatrnost na silnicích, přizpůsobili rychlost povrchu komunikace a dodržovali bezpečný odstup. Nejhorší situace je především v horských oblastech, a proto pokud řidiči nemusí, ať do těchto míst raději ani nevyjíždějí.

nprap. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy